středa 26. listopadu 2014

Objetí - Jessica Shirvington

Originální název: Embrace
Český název: Objetí
Autor: Jessica Shirvington
Překladatel: Petruše Klůfová
Nakladatelství: Práh
Žánr: YA, NA, Fantasy, Sci-fi
Počet stran: 347
Rok vydání: 2013
Série: Violet Eden

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞


Anotace:
Violet Edenové se v den jejích sedmnáctých narozenin převrátí život naruby. Je čas, aby zjistila, kým ve skutečnosti je. Její přítel ji zradí. Její nepřítel jí zachrání život. Bude se muset rozhodnout, jak velkou oběť je schopná přinést, čeho se dokáže vzdát pro dar, jenž jí byl přisouzen bez její vůle.
Nebezpečně vzrušující a temný příběh Objetí je prvním dílem úspěšné tetralogie o dobru a zlu, o vábení touhy a možnosti volby. Violet se nečekaně ocitá jako ústřední bojovník v odvěké válce mezi padlými anděly a ochránci lidstva. Sama o takovou válku sice nestojí, ale svůj život postavila na dvou pravidlech: neutíkat a nevzdávat se. Stane se z ní Grigori, nebo podlehne vábení temnoty? Projde rituálem objetí, aby navždy zavřela dveře za svým dosavadním životem a vrhla se do neznáma? Na jejím rozhodnutí nezávisí jen její život, ale i osud nic netušícího lidstva.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
"Jednoho dne jsem prostě místo čtení další knihy začala psát. První jméno, které mě napadlo, bylo Violet. A pak už to šlo samo. Upřímně, jakmile se zrodila Violet, zbytek knihy jsem už nepsala já, ale ona!" říká autorka Jessica Shirvington.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
The Violet Eden Chapters by Jessica ShirvingtonMůj názor:
Knížka není sice moc originální, ale i tak se mi líbí. Přečtenou jsem ji měla za 2 dny a je mi to vážně líto... Klidně bych uvítala těch stránek více. Autorka napsala skvělou knihu. Série je plná nečekaných rozhodnutí, zradách, vášně, radosti a smutku. Kniha je vlastně taková oddechovka, což mi 100% vyhovuje. Knihu jsem vážně přečetla jedním dechem, protože ten děj byl vážně někdy napínavý, dokonce jsem nepřeskakovala stránky!
Jednoho dne Violet potkává Fénixe (Na zadní obálce si můžeme rovnou všimnout dvou klučičích jmen, a mezi ně patří i toto). Fénixe jsem ze začátku ráda neměla. Měl moc velké sebevědomí a to mě na něm děsně štvalo! Asi si myslel, že všechny holky, na které se podívá mu začnou zobat z ruky... Taky je to pravda. Později jsem si ho začala oblibovat až jsem ho nakonec doopravdy zbožňovala. Violet byla hodná ale chvílemi i naivní holka, myslím si, že muselo být těžké udělat správné rozhodnutí... I když k tomu byla tak trochu donucena. Pokud máte chuť na knize o andílcích, je toto skvělé. 
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Přitáhl si mě blíž.
Padla jsem k zemi.
Padl k zemi.
Vykřikla jsem.
Zařval.
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞

Úryvek :
Chvíli jsme seděli mlčky. Lincoln přede mnou pečlivě uhýbal pohledem. Griffin spíš jen čekal, zřejmě mi dopřával čas, abych si to všechno srovnala v hlavě. Tak to se načeká. Prázdně jsem civěla na stěnu, která mi ještě nedávno slibovala spoustu zábavy při jejím natírání a malování.
The Violet Eden Chapters by Jessica Shirvington"Tak jo, a co jsou zač ti Grigori?"
Griffin okamžitě zareagoval. Byl naladěný na přednášení, zřejmě ho to bavilo. Na rozdíl ode mě…
Když andělé začali přijímat lidskou podobu a rozpoutali na zemi ničivou spoušť, jejich velitelé - Serafové - uzavřeli dohodu- Vymysleli plán, jak na zemi dostat bytosti, které nazvali Grigori. Původně ta místa zaujímali andělé. Oslabily je však stejné faktory, které postihovaly i emigranty, proto selhali. A tak na to Serafové šli odjinud."
"Přes lidi," uhodla jsem.

Griffin přikývl. "Pokud dítě ztratí jednoho z rodičů do dvanácti hodin od narození, aura novorozence vytvoří bránu, kterou anděl může předat část své andělské podstaty. Andělé světla a temnoty všech hodností tak dokážou člověka prodchnout nejenom vlastní podstatou, ale i svou silou a řadou svých schopností."


Za recenzní výtisk děkuji Nakladatelství Práh.
Knížku můžete koupit na Violet Eden - Objetí.

3 komentáře:

  1. Zajímavá recenze! Nikdy jsem o knížce neslyšela, ale fakt vypadá zajímavě. :) Díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, mám ráda nepředvídatelný děj a spoustu zvratů, nicméně konkrétně na tohle dílo se v nejbližší době nechystám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Tuhle knížku jsem si nedávno koupila a už se těším, až si ji přečtu :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za váš názor,rady,tipy atd.! :)