pondělí 11. srpna 2014

Dívka 15:Flirtování po Francouzku


Dívká 15- Flirtování po FRANCOUZKU
Sue Limb


 ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞
Žánr: romány pro dívky

Vazba: Vázaná

Počet stran: 228

Rok vydání: rok 2009


Nakladatelství: BB art

Obálka: Na obálce není nic zvláštního co by mě extra zaujalo.

Úryvek z knihy: 


Číslo v sérii: netuším



Děj knihy: Jess má menší problém. Musí napsat dopis francouzskému studentovi Edouardovi, který k nim přijede na výměnný pobyt, a nějak se jí nedostává inspirace. Její neodolatelný vtip a výřečnost se najednou někam vytratily. Ale to by ještě nebylo tak strašné. Nejhorší je, že mu má poslat svou fotografii. Z téhle představy jí úplně naskakuje husí kůže. To by ovšem nebyla Jess, aby na něco nepřišla. Co takhle svou podobu trošku počítačově vylepšit? A koho jiného by měla poprosit o pomoc než svého nejlepšího kamaráda Freda? 
Úvodní díl k sérii o milé, ale praštěné Jess Jordanové nás zavede do doby těsně předtím, než spolu Jess a Fred začali chodit.



Pozitiv/negativ:
Pozitiv- Zábava,smích u každé věty, jednoznačně skvělá kniha:)
Negativ-Nelíbilo se mi,že Jess byla tak naivní 

   ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ ∞∞∞∞∞∞∞ 

  • Co mě na knize zaujalo na první pohled?
Na první pohled mě zaujala Anotace:)
  • Co jsem od knihy očekávala?
Ani nevim:D
  • Kdo napsal tuto knihu?
Sue Limb

Sue Limb
Britská spisovatelka Sue Limbová vystudovala anglickou literaturu na univerzitě v Cambridge a pak tři roky učila na střední škole v St. Ives. V té době se stala náruživou čtenářkou časopisů pro teenagery, které s oblibou zabavovala svým studentům. Kvízy a články v časopisech ji zaujaly natolik, že je nakonec začala sama psát. A odtud už zbýval jen krůček k psaní knížek.

Dnes má Sue Limb na kontě celou řadu knih pro děti i dospělé, ale nejradši píše o životě teenagerů, protože ten je obrovským zdrojem komických situací. Její Dívka, 15, milá, ale praštěná byla přeložena do 17 jazyků a velkého úspěchu dosáhla i další tři pokračování.

V současné době Sue Limb pracuje na nové sérii Zoe a Chloe, jejíž dvě hlavní hrdinky chodí do stejné školy jako Jess Jordanová, takže čtenáři tu narazí i na spoustu starých známých.

-životopis: databazeknih.cz

  • Můj názor? 
Kniha je velmi zábavná a dobrá:). Nemám ráda tenhle typ knihy ale tady to jsem si opravdu zamilovala,takže si budu chtít určitě přečíst další díly:). Jestli váháte nad touto knihou,jděte do ní, nemáte co ztratit, možná tak peníze ale myslím si,že to za to stojí!:) Dokázala jsem se zasmát i na veřejnosti:D.Stačila jedna pouhá věta a já jsem dostala záchvat smíchu:DDD.Prvně jsem tu knihu neměla v oblibě a teď jsem si ji přečetla znovu a líbí se mi hodně:D.  DOPORUČUJU!
HodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnoceníHodnocení

4 komentáře:

  1. Já četla Dívky 15/16 asi před třemi lety a to mě bavilo, ale teď už bych po nich znovu nesáhla asi. Ale jsou to vtipné jednoduché knížky. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bezva už ji taky čtu tak jsem zvědavá jaký na ni bud mít názor já.... :) :3 jinak pěkná recenze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že tě to bude rozhodně bavit :) Je to takový vtipná, romantická, dívčí kniha:)

      Vymazat

Budu ráda za váš názor,rady,tipy atd.! :)